SVA pakt punt tegen koploper de Kennemers

Vorige week wist SVA al te stunten tegen Vitesse`22 uit Castricum dat tijdens de winterstop nog bovenaan stond. De ploeg van trainer Joeri Houniet won die thuiswedstrijd namelijk met 3-0. Bij de Kennemers waar ex Telstar speler Alami Ahannach hoofdtrainer is, waren de verwachtingen hoog gespannen. De club heeft ambitie en heeft het contract met de coach verlengd iets wat ze bij SVA ook hebben gedaan. Afgelopen zondag wist het in de uitwedstrijd in Beverwijk tegen de huidige koploper de Kennemers een bonus punt te pakken. De assendelvers staan hierdoor inmiddels op een keurige 6e plek.
Trainer Houniet vond dat zijn ploeg minder goed speelde dan vorige week maar zag zijn ploeg wel brutaal op voorsprong komen door een doelpunt van Jeroen de Louw. Dat was een opsteker want de Kennemers wist in de eerste helft flink druk te zetten iets waar SVA maar moeilijk mee om kon gaan. Daardoor was het een rommelige eerste helft met slechts een paar kansjes voor de thuisploeg. Sva kwam eigenlijk totaal niet tot echte kansen waardoor het duel een ruststand van 0-0 kende. Na de openingstreffer schrokken de beverwijkers wakker. Uiteindelijk werkte de thuisploeg zich naar een 2-1 voorsprong en het zag er lange tijd naar uit dat rood zwarten op de eerste overwinning van het seizoen afstevenden. Door een goude wissel van trainer Houniet door de jonge extra spits Coen de Waart binnen de lijnen te brengen werd een fortuinlijk punt behaald. De waart is nog a-junior maar de invaller kon zich wel de gevierde man voelen. Door het harde werken zag de spits zich beloon met een invalbeurt. Voor die jongen geweldig natuurlijk en voor de ploeg erg prettig want er werd hard gewerkt. Dan zie je toch dat je dit afdwingt gaf de trainer te kennen. Zondag 3 februari mag SVA zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen de Alkmaarsche Boys dat de tiende plek bezet.
Zondag 27 januari 2019:de Kennemers-SVA 2-2 Foto: RODI MEDIA ( Foto van vorige wedstrijd tegen Egmondia)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl