Cursus Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC) van start bij Sporting Krommenie

De jeugd heeft de toekomst bij Sporting Krommenie. De club heeft samen met SVA een van de grootste aantal jeugdleden. Van onderop bij de mini`s en pupillen wordt de basis gelegd. André van Meerendonk is al enkele jaren jeugdcoördinator, het aanspreekpunt voor het `partnerschap`met AZ en tevens coördinator van de `mini champions league`bij Sporting Krommenie. Al op maandag 14 januari heette hij alle aankomende cursisten welkom en gaf hij een toelichting op de aanmeldingsprocedure. Dat was de pre-aftrap voor de cursus jeugd Voetbal Trainer Coach bij Sporting Krommenie. Deze cursus wordt door KNVB docent René van Baren geleid en wordt ondersteund door coördinator van Meerendonk. Op maandag avond 28 januari was de echte kick off op het provily sportpark in Krommenie. In trainingskleding stond er een groep van 17 cursisten paraat.  Op deze avond  werd de inhoud besproken. Welke verwachtingen heeft men, wat gaat er momenteel goed bij de club, wat kan er worden verbeterd. Wat is de missie en visie van de club en wat zijn de kernwaarden van Sporting Krommenie. Interessante informatie waaruit de cursisten en trainers meer informatie uit kunnen halen.
De cursusdagen zijn verder nog op : maandag 11 februari , dinsdag 26 februari en maandag 11 maart telkens beginnende om 18:15 uur. Dit vroege tijdstip in verband met het praktijkgedeelte waarbij een jeugdteam gecoacht en getraind dient te worden. Afgelopen maandag 28 januari werden de pupillen jo1-1 getraind. Na afloop van de cursus zal er, in overleg met de docent, nog een terugkomdag worden gepland. De cursisten waarvan de minimale leeftijd 15 jaar is dienen zelf een logboekje bij te houden met hun ontwikkeling. Aan het eind van de cursus hopen ze bij Krommenie iedereen met een diploma de kantine te zien verlaten.
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl