De trieste aanblik van sporthal de Tref

Vrijdagavond miezert het buiten maar er wordt gevoetbald in sporthal de Tref in Zaandam. Op de Veenwetering in lijkt alles crescendo tot bij het parkeren van de auto op de parkeerplaats. Eenmaal aangekomen op het sportveldje en de sporthal zelf waan je jezelf in oorlogsgebied en zou je spontaan wegduiken bij het horen van een knal.
Wat is er hier gebeurt en waarom ziet de entree van de sporthal er zo achenebbisj uit? Alle ramen zin gesneuveld en gesprongen en dichtgeplakt.
Het lijkt hier wel oorlogsgebied moet menig sporter en toeschouwer bij binnenkomst hebben gedacht. Nou daar leek het op en rondom de jaarwisseling van 2018 naar 2019 ook echt wel op.
In de doorgaans rustige wijkje had de jeugd vrij spel op 30 en 31 december. Vernielingen door vuurwerk resulteerde in de trooste aanblik die de redactie van VoetbalInZaanstad te zien kreeg. Ook de zaal zelf werd in de nachtelijke uren getest. En juist dat bleek van dit gajes nou weer net niet zo slim. Uit bewakingsbeelden zijn drie jongeren aangehouden.
Op vrijdag avond 25 januari wordt er dus gewoon gevoetbald. Daar waar het veldvoetbal er voor aankomend weekend al uitligt kan er gelukkig wel worden gezaalvoetbald. Een aantal leuke wedstijden werden er in de zaal gespeeld door de teams van zvv Oudenaren, Hercules Zaandam, Trepo Sports, FCZSW/COVEBO en the Counters.
Wij constateerden dat er in de zaal geen scheidsrechter aanwezig was. Ook dat is vandaag de dag binnen het recreatieve zaalvoetbal schering en inslag. Er is vaker geen dan wel een scheidsrechter beschikbaar bij de wedstrijden. Waarom eigenlijk niet? Is de maatschappij zo verhard, durven we elkaar niet meer te corrigeren, in te grijpen of zijn we bang voor een grote mond. Geweld en beledigingen tegen ordetroepen en dienstdoeners is een maatschappelijk probleem. Helaas was er rondom de jaarwisseling ook niemand in dienst of in staat om de raddraaiers aan te spreken, te corrigeren of op te pakken.
Als wij eens straf zouden moeten bedenken hadden we er wel een aantal geweten. Klusjes genoeg in en rondom sporthal de Tref voor deze boeven!
 
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl