Selectie Saenden maakt zich op voor derby`s

Door de sneeuwval op het trainingsveld aan de Wandelweg in Wormerveer en de daardoor slechte gesteldheid van het trainingsveld ging de selectie van trainer Rene Reijinga van  rkvv Saenden ontspannen naar sporthal Wormer om zich lekker uit te leven en zonder blessures weer de zaal uit te stappen. Zondag dan wacht namelijk de derby tegen WSV`30.  De koploper van de 4e klase, op de huid gezeten door De Rijp trainde vrijdag avond in alle rust in de zaal. Daar waar het bij de andere clubs in Wormerveer tamelijk onrustig is en er wordt gestreden tegen degradatie ziet het er bij Saenden allemaal wat rooskleuriger uit. De trainer van de rooms katholieke voetbalvereniging heeft recentelijk een contract getekend als hoofdtrainer er van uitgaande dat hij volgende maand slaagt voor de curcus trainer coach van de KNVB. Feitelijk gezien is hij al trainer in de praktijk maar nu nog in theorie. Op papier is doelman Mo Kusadasi momenteel namelijk de trainer, hij heeft namelijk zijn trainersdiploma wel al op zak. Bij Saenden zijn ze er wel degelijk van bewust dat het voldoende kwaliteit in huis heeft om te spelen om het kampioenschap. De heen en weer boot uit  het `guisveld` zou  aan het eind van het seizoen zomaar weer eens opgepoetst kunnen worden. Echter is het nog niet zover en is de weg nog lang. Het zullen allemaal finales worden, te beginnen aanstaande zondag wanneer de ploeg het  in eigen huis in Wormerveer mag opnemen tegen de buren van WSV`30 uit Wormer. Dan ontmoet het ex trainer Tom Jansen, in het verleden drie seizoenen aan de macht als hoofdtrainer bij rkvv Saenden in het seizoen 2006/2007 tot en met seizoen 2008/2009. Hij is momenteel met zijn ploeg WSV`30 bezig aan het laatste seizoen in Wormer.
Onderschrift: Rene Reijinga geeft zijn mannen instructies
Foto: Theo van Vlaanderen