RODA JC legt jong AZ over de knie

KERKRADE- In de keukenkampioen divisie is Jong AZ is vrijdag tegen een zware nederlaag bij Roda JC aangelopen. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk begon uitermate zwak aan de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion en verloor uiteindelijk met 6-2.

In een ijskoud en drijfnat Kerkrade kende Jong AZ een dramatische start. Binnen vier minuten stonden de Alkmaarders namelijk al met 2-0 achter. Eerst schoot Henk Dijkhuizen in de rebound raak nadat Mart Remans de paal raakte, vervolgens prikte topscorer Mario Engels de tweede goal binnen. Een fraaie treffer, maar voor de beloften niet minder pijnlijk.

Hoop
Toen Remans halverwege het eerste bedrijf ook nog de 3-0 binnen schoot, leken de bezoekers te moeten waken voor een afstraffing. Direct daarna deed Jong AZ echter iets terug en was er weer enige hoop. Mees Hoedemakers en Jeremy Helmer waren zelfs heel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zagen keeper Radomir Novakovic sterk optreden.

Meer goals
Jong AZ kwam na de rust sterk uit de kleedkamer, maar zag Roda de marge van drie goals herstellen. Remans maakte zijn tweede van de avond. En ook na forse kansen voor Jeremy Helmer en Henri Weigelt was het de thuisploeg die doel trof: 5-1 via Livio Milts. Aan de overzijde deed Tijjani Reijnders vervolgens nog iets terug namens de gasten, de laatste goal kwam opnieuw op naam van Milts.

Stam: ‘Veel beter verdedigen’
“Wij beginnen hier dramatisch aan de wedstrijd”, zag Stam. “Je denkt met elkaar goed voorbereid te zijn, maar staat na vier minuten met 2-0 achter. Dit mag je gewoon niet gebeuren. Vervolgens gaan we zelf wel beter spelen, we voetballen soms heel goed tussen de linies door. Maar als je wilt meespelen om de resultaten, moet je veel beter verdedigen. Dit onderdeel was AZ-onwaardig en daar moeten we keihard aan blijven werken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC – Jong AZ 6-2 (3-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Roda JC: Radomir Novakovic; Henk Dijkhuizen, Daryl Werker, Niels Verburgh (66. Gyliano van Velzen), Daniele Zotti, Mitchel Keulen; Nicky Souren, Mohamed El Makrini, Livio Milts; Mario Engels, Mart Remans (82. Chance Simikala).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt (63. Joris Kramer), Léon Bergsma, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders, Jeremy Helmer, Mees Hoedemakers (79. Richard Sedlacek); Jelle Duin, Ondrej Mihalik, Kenzo Goudmijn (63. Mohamed Taabouni).

Met dank aan az.nl Foto:Beeldbank Limburg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl