Jong AZ in Zaanstad onderuit tegen Dordrecht

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag een pijnlijke nederlaag tegen FC Dordrecht geleden. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk ging op het AFAS Trainingscomplex met 0-1 onderuit door een goal in het laatste kwartier.
In een ijskoud Zaanstad kwamen beide ploegen voor rust niet tot sprankelend voetbal. Ook waren de kansen schaars, vooral van Alkmaarse zijde. Joerie Church was na een balverovering en een actie over rechts nog het dichtst bij een goal. Aan de overzijde moest Jasper Schendelaar enkele keren optreden. De keeper was vooral belangrijk toen hij oog in oog met Thomas Schalekamp kwam te staan en redde.
Ander spelbeeld
Na rust kwam er verandering in het spelbeeld, met een fanatieker aanvallend Jong AZ. Dat leverde al snel een forse kans op toen Ondrej Mihalik scherp voorgaf, maar Tijjani Reijnders de bal slechts kon schampen. Reijnders kwam kort daarna niet tot de gewenste controle bij een fraaie dieptepass van voormalig Dordrecht-speler Joris Kramer en loste ook nog een afstandsschot dat net over zeilde.
Binnenkant paal
Schendelaar had het in het tweede bedrijf minder druk, maar moest wel een aantal keer in actie komen. Zo redde hij zeer knap op een schot van Jeremy Cijntje. De jonge keeper moest was ruim tien minuten voor tijd echter kansloos bij een kopbal van Renny Smith, die van dichtbij via de binnenkant van de paal scoorde. Jong AZ kreeg nog forse kansen op de gelijkmaker via Mihalik en Kai Koreniuk, maar ging onderuit en is opnieuw hekkensluiter.
Vonk: ‘Domper’
“Dit is een domper”, baalde Vonk. “We hoopten hier de lijn door te trekken die we zondag hadden ingezet met een zege in Utrecht, maar het was vandaag onvoldoende. We stonden er niet op de juiste momenten. Er was een fase waarin wij de bovenliggende partij waren, maar we lieten na op voorsprong te komen en lieten Dordrecht terug in de wedstrijd komen. Uit deze wedstrijd viel meer te halen, wij doen onszelf hier tekort.”
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl