Voetbaldier Willem Zeijlmans oefenmeester ZCFC

WIJDEWORMER – Willem Zeijlmans heeft met zaterdag derdeklasser ZCFC weer een nieuwe club gevonden. De oefenmeester werd begin januari tijdens de nieuwjaarsreceptie gepresenteerd bij het zaanse oranje. Inmiddels staat Zeijlmans weer op het trainingsveld en voelt hij zich in Zaandam als een vis in het water.
‘Het is heel snel gegaan’, begint Willem Zeijlmans zijn verhaal. ‘Ze hadden in eerste instantie contact opgenomen voor volgend seizoen. Dat gaat niet omdat ik bij mijn zoon wil kijken.’ Zijn zoon Nick speelt na de zomer bij Rijnsburgse Boys op de zaterdag.
Voor Willem Zeijlmans een reden om de zaterdagen vrij te houden in zijn agenda. Dit seizoen is dat echter anders, aangezien zijn zoon momenteel bij zondagclub OFC speelt. Toen ZCFC, de huidige nummer negen van de Derde Klasse A besloot afscheid te nemen van Mark Vis werd er opnieuw contact gezocht met Zeijlmans. ‘Ik verveel me niet. Het is geen moeten, het is willen’, vervolgt de oefenmeester. ‘Ik heb een goed en leuk gesprek gehad. Het voelde goed. ZCFC is een correcte en nette club. Een club met mogelijkheden.
Inmiddels is  Zeijlmans aan zijn klus bij ZCFC begonnen. Tot het einde van het seizoen. Of er na de zomer een nieuwe uitdaging volgt is voor nu nog niet duidelijk. Zeijlmans is de eerste competitiewedstrijd na de winterstop slecht begonnen met een 2-3 nederlaag tegen FC Castricum. Bij de Castricummers is zaankanter Jeroen Kroes sinds kort hoofdtrainer.
Aankomende zaterdag 26 januari speelt  ZCFC de eerste uitwedstrijd van de 2e seizoenshelft tegen EVC in Edam. De Zaandammers bezetten momenteel de 10e plek in de zaterdag 3e klasse. Samen met PSZ, dat stijf onderaan staat,zijn dit de enige twee zaanse deelnemers in de 3e klasse a.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl