Michael van Praag geeft vlag aan 100-jarig OSV

NOORD – Bij OSV werd zaterdag 12 januari 2019 een receptie gehouden in het kader van het 100 jarig bestaan van deze club. Peter Langkemper van de jubileumcommissie opende het officiële gedeelte van deze receptie. Namens het bestuur en de jubileumcommissie heette hij de aanwezigen welkom en bracht daarbij in herinnering dat in de afgelopen week twee van de leden van verdienste waren overleden waarna een minuut stilte werd gehouden.
Vervolgens ging Langkemper in op wat hoogte en dieptepunten uit het verleden van OSV. Zoals promoties naar de hoogste afdelingen in het amateurvoetbal in 1957 en 1993. Ook de modderoverstroming in 1960 waardoor OSV moest uitwijken naar de terreinen van de NDSM en de brand in de kantine nadat deze net was geopend.
Vervolgens kreeg de bondsvoorzitter van de KNVB, Michael van Praag het woord. Na diverse voetbalclubs in den lande te hebben bezocht vanwege hun 100-jarig bestaan, is hij oprecht blij als rechtgeaarde Amsterdammer dit nu bij een Amsterdamse voetbalclub te mogen doen. Enkele van de aanwezigen fronsten hierbij heel licht het voorhoofd vanwege de achtergrond van OSV, de roots liggen nu eenmaal in Oostzaan. Van Praag feliciteerde OSV namens de KNVB met het 100-jarig bestaan, wat in deze tijd geen vanzelfsprekendheid meer is. Veel clubs bestaan niet meer of zijn inmiddels gefuseerd.
Hij sprak zijn waardering uit voor één van de activiteiten, het ‘walking voetbal’. Hierbij worden ouderen niet alleen aangezet tot bewegen, zo worden zij ook uit hun mogelijk sociale isolement gehaald. En natuurlijk de inspanningen voor het milieu door middel van zonnepanelen. Vervolgens overhandigde hij een cadeau aan de voorzitter; een beeldje voor in de bestuurskamer. Daarna overhandigde hij namens de KNVB een vlag. Deze vlag wordt speciaal gemaakt voor verenigingen die 100 jaar bestaan. Hij sprak daarbij de wens uit dat de vlag nog maar heel vaak en lang mag wapperen op wedstrijddagen.
Hierna werd het woord aan Gwen van Mansum van de stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. In haar toespraak feliciteerde zij OSV met het 100-jarig bestaan. Tevens dankte zij OSV voor de jarenlange steun aan de stichting. OSV is één van de oudste actievoerders voor de stichting en dat doen zij ook zichtbaar via de website en de opdruk op de shirts. Het Emma kinderziekenhuis is overigens tegenwoordig gevestigd in het Amsterdam UMC, voor velen nog bekend als het AMC. Na het officiële gedeelte werd door voormalig voorzitter en tevens erevoorzitter de tentoonstelling ‘100 jaar OSV’ geopend.
Het bestuur van OSV en Michael van Praag met de vlag (Foto: Pim Beudeker)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl