Gevoelige thuisnederlaag Hercules Zaandam

Op zondag 20 januari speelde sc Hercules Zaandam op het eigen sportpark Kuilpad thuis tegen rkav Volendam. Dit was de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Na een prima verlopen trainingskamp in Valkenswaard waren de verwachtingen tegen het tevens hoog geklasseerde rkav Volendam hoog gespannen. Met een periodetitel op zak maar wel met de laatste drie wedstrijden zonder punten in het hoofd wilde de ploeg goed uit de startblokken komen. Helaas konden de mannen van coach Carl Ern het niet bolwerken tegen de wijdbroeken uit Volendam. In een aantrekkelijke wedstrijd waarin de kansenverhoudingen gelijk waren waren de zaandammers net iets sterker. Het was dan ook niet verrassend dat de thuisploeg vlak voor rust namens Remy Goudriaan als eerste scoorde.
In de tweede helft namen de volendammers de regie in handen. Het overwicht was er en dit resulteerde in een penalty die in de rebound al koppend werd benut. Hierdoor was de stand weer gelijk en de oranjehemden roken dat er een goed resultaat te behalen viel. Doordat Hercules het van de spelhervattingen moest hebben bleek het een onmogelijke opgave het net nog te vinden. Een indivivuele actie van Jaap Molenaar zorgde voor de winnende treffer.Middels de hoge lange bal probeerden de zaandammers het nog maar de luchtmacht van de uitploeg bleek hier tegen bestand. Er werd met 1-2 verloren waardoor Hercules Zaandam de vierde nederlaag op rij leed. Door deze nederlaag zagen de Zaandammers zich genoodzaakt Volendam zich ook op de ranglijst te laten passeren.
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl