Aad Stam 60 jaar actief bij Knollendam

OOSTKNOLLENDAM – Zelf ziet hij het niet zo als een prestatie, Aad Stam. Hij is maar liefst zestig jaar lid van vv Knollendam. Hij kreeg daarvoor op de eerste dag van 2019 de bekende speld van voorzitter George Zwart. ‘Ach, je hoeft alleen maar elk jaar je contributie te betalen. De rest gaat vanzelf’, aldus het doorgaans nuchtere erelid. Maar hij doet veel meer bij de dorpsclub.

Stam is na zijn voetbal-periode volop actief gebleven. Vele jaren in het bestuur, is nu lid van de maandagochtendploeg (hoofd kunstgras), is oprichter en penningmeester van KnolBoules (onderdeel van de club) en fungeert bij bevroren sloten in en rond Oostknollendam als ijsmeester. Frans Duinmeier en Frank van Geest hebben nog niet zoveel ‘dienstjaren’ bij Knollendam, maar zijn inmiddels wel op de goede weg. Zij kregen de speld voor 25 jaar lidmaatschap.
De huldigingen vonden plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst. ‘Het afgelopen jaar was niet in alle opzichten geweldig’, aldus Zwart in zijn toespraak. Zo moest Knollendam afscheid nemen van twee steunpilaren, Jaap Kleijn, (onder meer oud-voorzitter) en lid van verdienste Ronald Peeters, oud-speler bij de groen-gelen en lang actief voor het clubblad, later de (populaire) website. Voorzitter Zwart hoopt dat de prestaties van het eerste elftal in 2019 beter worden. ‘Dat houdt de laatste tijd niet over’. De traditionele wedstrijd tussen Oud en Nieuw werd door de huidige selectie nipt gewonnen, 4-3.
Door Bart van der Laan

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl